Read Walewein by Penninc Free Online


Ebook Walewein by Penninc read! Book Title: Walewein
Loaded: 2479 times
Reader ratings: 3.4
The author of the book: Penninc
Edition: Amsterdam University Press
Date of issue: 2008
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 357 KB
City - Country: No data

Read full description of the books:NB.: Dit is een tekstboek te gebruiken op scholen, met een selectie van verhalen uit de "Roman van Walewein". Dit is dus niet de complete tekst van de "Roman van Walewein".

De avonturen uit de middeleeuwse 'Roman van Walewein'

Zevende deel in de succesvolle reeks 'Tekst in Context'waarin de vijf grote ridderavonturen worden gepresenteerd, met Walewein in de hoofdrol. De Roman van Walewein (geschreven rond 1260)wordt beschouwd als de allermooiste Nederlandse Arturroman. In dit middeleeuwse verhaal moet Walewein voor koning Artur een magisch schaakbord gaan zoeken. Nauwelijks heeft hij het kasteel verlaten of hij bevindt zich middenin allerlei avonturen. Zo vraagt een jonge ridder zijn hulp, redt hij een jonkvrouw uit de handen van haar ontvoerder, overleeft hij amper een gevecht met een stel draken en moet hij tenslotte voor de oude koning Amoraen een jonge bruid gaan halen. De vijf avonturen in 'Walewein' worden gekenmerkt door spanning, sensatie en liefde, elementen waar het middeleeuwse publiek zo dol op was. Bovendien leren de ridderlijke aristocraten met dit verhaal ook de nieuwe hoofse beschavingsidealen kennen en kunnen ze zich spiegelen aan de deugden en het gedrag van de hoofse ridder. Walewein is immers de beste ridder van koning Artur. Hij is vriendelijk in de omgang, toont respect voor vrouwen, heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, kan beschaafd converseren, en zelfs in moeilijke situaties weet hij zich kalm te gedragen. Maar .... als het erop aankomt, kan Walewein ook formidabel vechten.


Download Walewein PDF Walewein PDF
Download Walewein ERUB Walewein PDF
Download Walewein DOC Walewein PDF
Download Walewein TXT Walewein PDFRead information about the author

Ebook Walewein read Online! Penninc is het pseudonym van een 13e eeuwse schrijver uit het graafschap Vlaanderen. Hij is de auteur van de Roman van Walewein, een Middeleeuwse Arturroman.

Penninc in de Digitale Database Nederlandse Literatuur

Wikipedia pagina van Penninc


Reviews of the Walewein


RILEY

Quickly downloaded

RORY

The phone number must be written to protect against robots

ELLA

On one Breath

BENJAMIN

I keep this book in my hand and feel so happy.

EVIE

When you regret the book ends!
Add a comment
Download EBOOK Walewein by Penninc Online free

PDF: walewein.pdf Walewein PDF
ERUB: walewein.epub Walewein ERUB
DOC: walewein.doc Walewein DOC
TXT: walewein.txt Walewein TXT